Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 klyfta | Citron | |
1 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Vitkål | |
1 krm | Salt | |
200 g | Vanliga Tomater | |
Dip | ||
75 g | Riven Västerbottensost | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 klyfta | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Frites | ||
3 st | Bakpotatis | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Biffar | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 msk | Smör | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
0,75 st | Citron | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
1 msk | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Frites: Skala potatisen och skär den i pommesfritesliknade stavar. Lägg potatisstavarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olja. Strö över flingsalt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills potatisen är fint gyllenbrun.
Biffar: Mixa ihop laxbitarna med ost, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer och bunke.
Forma 4 stycken stora biffar och stek dem på båda sidor på medelvärme i lite smör och olja tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara på eftervärme.
Dip: Mixa ihop creme fraichen med osten till en slät dip. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Sallad: Skölj och tärna tomaterna och skär kålen i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman i en skål och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
Servera laxbiffarna med frites, västerbottensdip och kålsallad.
Näringsvärde: 778 kcal 39 g protein 49 g fett 40 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla