Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ratatouille | ||
1 st | Röd Paprika | |
380 g | Kidneybönor | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
2 tsk | Färsk timjan | |
1 st | Grön Paprika | |
1 st | Aubergine | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 st | Lagerblad | |
1 st | Zucchini | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
4 st | Ägg |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Ratatouille: Skölj och skär zucchini, paprika och aubergine i fyrkantiga bitar. Skala och finhacka lök, vitlöksklyftor och urkärnad chili.
Hetta upp en stekpanna eller gryta med olja och fräs alla grönsaker tillsammans med spiskummin tills de har fått lite färg och mjuknat en aning.
Häll på vin, krossade tomater och balsamvinäger. Tillsätt ett lagerblad, timjan, salt och peppar och låt sjuda på svag värme 15 minuter. Sila av bönorna. Spola dem under kallt vatten och tillsätt till grytan.
Tillbehör: Häll över ratatouillen i en stor skål. Skölj ur pannan och stek äggen i lite olja.
Servera din ratatouille med stekt ägg och nykokt ris.
Näringsvärde: 520 KCAL 13 g fett 23 g protein 70 g kolhydrater
Bild:
Mari Bergman
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria