Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling med röd curry | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 st | Röd Paprika | |
1 dl | Vatten | |
140 g | Gul lök | |
1 msk | Smör | |
3 msk | Röd Currypasta | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
125 g | Färskost Naturell | |
Till servering | ||
240 g | Jasminris | |
Sallad | ||
0,5 dl | Balsamvinäger | |
1 st | Romansallat | |
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater |
Tillred riset enligt förpackningens anvisningar.
Dela kycklingen i bitar, ca 3 cm breda. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Hetta upp en panna med smör eller olja. Stek kycklingen, löken och currypastan på inte alltför hög värme i ca 6-7 minuter. Rör om då och då.
Lägg i paprikastrimlorna och fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt färskost och vatten. Rör om och värm. OBS! Det ska inte koka!
Skölj och arrangera salladen i en skål tillsammans med halverade körsbärstomater. Droppa över lite olivolja och balsamvinäger. Salta.
Servera den krämiga kycklingen med riset och salladen.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta