Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti med grön ärtpesto och korvfräs
Mari Bergman

Spaghetti med grön ärtpesto och korvfräs

30 minEnkelt
284,60 kr
4 portioner 39,18 kr per portion
Middag på under en halvtimme! Spaghetti med fräsch ärtpesto och korv, lättlagad och gott. Tips! Denna rätt passar mindre bra att frysa in, men håller sig bra 3 dagar i kylen. Tina gärna ärtorna under natten.

Ärtpesto
150 gGröna Ärtor
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
50 gGrana Padano
0,5 stPersilja - färsk
4 mskOlivolja
250 gEdamamebönor
Tillbehör
25 gGrana Padano
500 gSpaghetti
Korvfräs
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBlomkål Färsk
500 gBratwurst
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Korvfräs: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skiva vitlöken och skär korven i slantar. Hetta upp olja i en panna och stek blomkål, vitlök och korvskivor på medelhög värme ca 5-7 min. Vänd runt då och då. Smaka av med salt och peppar.

2

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3

Ärtpesto: Riv osten grovt på ett rivjärn. Skölj persiljan.

4

Mixa samman sojabönor, ärtor, riven ost, persilja, skal- och saft från citronen samt olivolja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Sila av pastavattnet och blanda pastan med ärtpeston. Lägg upp på tallrikar och toppa med korvfräset och riv över lite extra ost.

Näringsvärde: 722 kcal. 32 g protein, 34 g fett, 69 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell