Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ärtpesto | ||
150 g | Gröna Ärtor | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
50 g | Grana Padano | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
4 msk | Olivolja | |
250 g | Edamamebönor | |
Tillbehör | ||
25 g | Grana Padano | |
500 g | Spaghetti | |
Korvfräs | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
500 g | Bratwurst | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja |
Korvfräs: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skiva vitlöken och skär korven i slantar. Hetta upp olja i en panna och stek blomkål, vitlök och korvskivor på medelhög värme ca 5-7 min. Vänd runt då och då. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ärtpesto: Riv osten grovt på ett rivjärn. Skölj persiljan.
Mixa samman sojabönor, ärtor, riven ost, persilja, skal- och saft från citronen samt olivolja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Sila av pastavattnet och blanda pastan med ärtpeston. Lägg upp på tallrikar och toppa med korvfräset och riv över lite extra ost.
Näringsvärde: 722 kcal. 32 g protein, 34 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt