Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
3 dl | Jasminris | |
1 msk | Smör | |
250 g | Haricot Verts Färsk | |
Stroganoff | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
400 g | Falukorv | |
200 g | Vanliga morötter | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 msk | Olivolja | |
3 msk | Tomatpuré |
Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till bönorna.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde.
Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.
Förväll haricots verts någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör. Servera stroganoffen med ris och smörslungade haricots verts.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria