Skip to main content
Korv Stroganoff
Mathem

Korv Stroganoff

30 minEnkelt
208,60 kr
4 portions31,03 kr per portion
Klockan är halv sju och ungarna vill ha middag NU. Då passar den här klassikern med falukorv perfekt. Inga krusiduller, inget krångel, bara väldigt, väldigt gott.

Tillbehör
1 krmSalt Fint
3 dlJasminris
1 mskSmör
250 gHaricot Verts Färsk
Stroganoff
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskTimjan - torkad
400 gFalukorv
200 gVanliga morötter
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 mskOlivolja
3 mskTomatpuré
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till bönorna.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde.

Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

Förväll haricots verts någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör. Servera stroganoffen med ris och smörslungade haricots verts.