Gå vidare till huvudinnehåll
Thaicurrygryta med falukorv och grönsaker
Mari Bergman

Thaicurrygryta med falukorv och grönsaker

30 minEnkelt
148,70 kr
4 portioner 24,81 kr per portion
Falukorv är en riktig vardagsräddare och går att använda till mycket. Här tar den plats i en härligt smakrik röd currygryta med grönsaker. Enkelt och gott.

Thaicurrygryta
1 stRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskRapsolja
1 mskGrönsaksfond
0,5 stPurjolök
2 mskRöd Currypasta
550 gFalukorv
400 mlKokosmjölk
0,5 stLime
400 gMorötter
Tillbehör
2 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Thaicurrygryta: Skär korven i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken och skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär paprika i mindre bitar och skala och skiva morötterna i slantar.

3

Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs alltsammans ca 5 min tills grönsaker och korv fått lite färg. Tillsätt currypasta och fräs ytterligare 1 min. Häll i kokosmjölk, buljong och pressa i limesaft. Sjud grytan ca 5 min. Smaka ev av med lite salt och peppar.

Servera thaicurrygrytan med nykokt ris.

Näringsvärde: 822 kcal, 25 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell