Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Thaicurrygryta | ||
1 st | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 msk | Grönsaksfond | |
0,5 st | Purjolök | |
2 msk | Röd Currypasta | |
550 g | Falukorv | |
400 ml | Kokosmjölk | |
0,5 st | Lime | |
400 g | Morötter | |
Tillbehör | ||
2 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Thaicurrygryta: Skär korven i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken och skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär paprika i mindre bitar och skala och skiva morötterna i slantar.
Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs alltsammans ca 5 min tills grönsaker och korv fått lite färg. Tillsätt currypasta och fräs ytterligare 1 min. Häll i kokosmjölk, buljong och pressa i limesaft. Sjud grytan ca 5 min. Smaka ev av med lite salt och peppar.
Servera thaicurrygrytan med nykokt ris.
Näringsvärde: 822 kcal, 25 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko