Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
500 g | Nötfärs | |
2 tsk | Salt | |
2 st | Röd Paprika | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Köttbuljong | |
800 g | Vita Bönor Smaksatta | |
2 st | Gul lök | |
400 g | Kidneybönor | |
2 st | Vitlöksbaguette |
Börja med att steka upp nötfärsen i en stekpanna. När den är färdig, lägg över i en stor kastrull el. gryta. Hacka gul lök, vitlök och röd paprika i små bitar. Stek dem i lite olja i stekpannan ca 5 minuter. Häll i vitlöken sist eftersom den bränner lätt. Blanda med färsen och tomatpurén. Rör sedan ner vita bönor, kidneybönor, krossade tomater, paprikapulver (det som kallas "paprika Krydda" i ingredienslistan), ev. salt och buljongtärning. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme. OBS! Rör lite då och då så att inte bönorna fastnar i botten av grytan.
När chilin kokat 15 minuter, smaka av med ev mer salt, lite peppar och ev. lite chilisås.
Tips är att byta ut saltet mot ytterligare en buljongtärning eller mot sellerisalt. Jag brukar ta mycket mer tomatpuré än vad det står i receptet. Heinz ekologiska vita bönor i tomatsås är de godaste. Servera med bröd, gärna vitlöksbaguetter.
är att byta ut saltet mot ytterligare en buljongtärning eller mot sellerisalt. Jag brukar ta mycket mer tomatpuré än vad det står i receptet. Heinz ekologiska vita bönor i tomatsås är de godaste. Servera med bröd, gärna vitlöksbaguetter.
Bild:
Mamma
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt