Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Frosting till chokladcupcakes | ||
100 g | Mörk chokladkaka | |
Grundrecept cupcakes | ||
4 tsk | Bakpulver | |
8 dl | Vetemjöl | |
200 g | Smör | |
2 krm | Salt | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
4 st | Ägg | |
3 dl | Strösocker | |
3 dl | Standardmjölk | |
Grundrecept frosting | ||
200 g | Färskost Naturell | |
2 msk | Citron | |
150 g | Smör | |
8 dl | Florsocker | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
Citroncupcakes | ||
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
150 g | Citron, (1 st) | |
Frosting till citroncupcakes | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
Frosting till halloncupcakes | ||
1 msk | Bärpulver | |
Halloncupcakes | ||
150 g | Hallon Frysta | |
Chokladcupcakes | ||
100 g | Mörk chokladkaka |
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Bryn smöret.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner brynt smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Fördela smeten i 3 bunkar.
Tillsätt hallon i den första bunken. Riv i citronskal och pressa i citronsaft i den andra bunken och smält 100 gram choklad i ett vattenbad och tillsätt i den tredje bunken.
Häll smeten i muffinsplåtar.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Frosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda i färskosten.
Fördela i 3 skålar. Tillsätt hallonpulver i den första skålen och riv i citronskal i den andra och smält choklad i ett vattenbad och blanda i den tredje skålen.
Spritsa hallonfrosting på hallonmuffins och dekorera med strössel.
Spritsa citronfrosting på citronmuffins och dekorera med strössel.
Spritsa chokladfrosting på chokladmuffins och strö över lite flingsalt.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
2 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Svartvinbärspulver Mill&Mortar