Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
0,5 st | Grön Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Aubergine | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 st | Ägg | |
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
0,5 st | Zucchini | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
Servering | ||
50 ml | Svarta oliver | |
2 msk | Olivolja | |
15 g | Jalapeno Färsk, (0,5 st) |
Skär grönsakerna i jämnstora bitar.
Stek dem mjuka i olivolja i en stor stekpanna med hög kant eller i en gryta.
Tillsätt vitlök och kryddor. Salta och peppra efter smak. Häll i tomaterna och låt puttra en kvart eller mer.
Forma små gropar knäck i ett ägg i varje. Sätt på ett lock och låt grytan puttra på medelhög värme i 10 minuter eller tills äggvitorna stelnat.
Servera med lite extra olivolja, tunt skuren chili och oliver.
Tips! Gör gärna en extra stor sats grönsaksgryta som du kan frysa in. Grytan i sig är även en fantastiskt god sidorätt som passar fint till tex grillad kyckling.
Gör gärna en extra stor sats grönsaksgryta som du kan frysa in. Grytan i sig är även en fantastiskt god sidorätt som passar fint till tex grillad kyckling.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria