Gå vidare till huvudinnehåll
12. Sweet P
8W Training

12. Sweet P

40 minEnkelt
105,30 kr
2 portioner26,85 kr per portion
Sötpotatis med chili och spenat.

60 gFetaost
4 mskOlivolja
400 gSötpotatis
1 mskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
1 stChilipeppar Röd
60 gFärsk bladspenat
0,8 dlMandlar
1 mskBalsamvinäger
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala sötpotatisen och skär den i kuber. Häll ut bitarna på en stor smord plåt i ett lager.

3

Kärna ur och skiva chilin (reglera mängden efter hur starkt du gillar). Strö chili över sötpotatisen tillsammans med mandel och vitlök.

4

Slå över generöst med olivolja, salta och peppra och blanda runt. Ringla till sist över honungen.

5

Kör in alltsammans i ugnen i 200° i 20–25 minuter tills potatisen mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd.

6

Ta ut formen, blanda ner spenaten och strö på smulad feta. Ställ tillbaka formen i ugnen i 2–3 minuter tills spenaten mjuknar något.

7

Ringla över balsamvinäger och servera.

Bild:

Jarda Zaoral