Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsstekt lax med grön couscous och basilikasås
Mari Bergman

Ugnsstekt lax med grön couscous och basilikasås

30 minEnkelt
471,20 kr
4 portioner 76,78 kr per portion
Att blanda couscous med smulad broccoli och grana padanoost är en riktig hit! Här serverar vi den med ugnsstekt lax och en basilikasås. Både gott och lättlagat! Tina laxen ordentligt innan tillagning.

Lax
600 gFärsk laxfilé
1 tskFlingsalt
0,5 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
Basilikasås
1 tskHonung Flytande
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stBasilika - färsk
2 tskVit balsamvinäger
5 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskDijonsenap
1 stÄgg
Grön couscous
0,5 mskGrönsaksbuljong
2 dlCouscous
0,75 mskVit balsamvinäger
250 gBroccoli
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
75 gGrana Padano
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tina laxen. Värm ugnen till 175 grader.

2

Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.

3

Grön couscous: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna. Finhacka broccolin till ett smul och riv osten. Blanda den kalla couscousen med broccolismul, riven ost, olja, balsamvinäger och buljongpulver. Smaka av med salt och peppar.

4

Basilikasås: Mixa basilikablad, äggula, dijonsenap, skalad vitlök, balsamvinäger och honung i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt och peppar.

Servera den ugnsstekta laxfilén tillsammans med grön couscous och basilikasås.

Näringsvärde: 773 kcal, 42 g protein, 51 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir