Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
600 g | Färsk laxfilé | |
1 tsk | Flingsalt | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Basilikasås | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
5 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 st | Ägg | |
Grön couscous | ||
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Couscous | |
0,75 msk | Vit balsamvinäger | |
250 g | Broccoli | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
75 g | Grana Padano | |
2 msk | Olivolja |
Tina laxen. Värm ugnen till 175 grader.
Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
Grön couscous: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna. Finhacka broccolin till ett smul och riv osten. Blanda den kalla couscousen med broccolismul, riven ost, olja, balsamvinäger och buljongpulver. Smaka av med salt och peppar.
Basilikasås: Mixa basilikablad, äggula, dijonsenap, skalad vitlök, balsamvinäger och honung i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt och peppar.
Servera den ugnsstekta laxfilén tillsammans med grön couscous och basilikasås.
Näringsvärde: 773 kcal, 42 g protein, 51 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant