Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Krutonger | ||
1 st | Lantbröd | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tomatsås | ||
2 msk | Tomatpuré | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
500 g | Krossade Tomater | |
290 g | Röda Linser Förkokta | |
1 tsk | Torkad oregano | |
2 msk | Olivolja | |
1 dl | Vatten | |
0,5 msk | Paprikakrydda | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,54 st | Persilja - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
Tillbehör | ||
350 g | Spaghetti | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Romansallat |
Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med paprikapulver, oregano, timjan och chiliflakes i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock i 5 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen och skölj och skiva gurkan. Lägg upp i en skål.
Krutonger: Skär bort kanterna på 2-3 brödskivor och skär sedan brödet i tärningar. Skala och riv vitlök och skölj och finhacka 1 kruka persilja (spar hälften av persiljan till tomatsåsen). Blanda brödtärningarna med vitlök och persilja i en bunke.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet till krispiga krutonger. Häll sedan av dem på hushållspapper.
Tomatsås: Tillsätt avrunna linser och finhackad persilja till tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
Sila av pastavattnet och lägg upp pastan på tallrikar. Häll tomatsås över och toppa med persiljekrutonger. Servera med sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 542 kcal. 19 g protein, 13 g fett, 82 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria