Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsaker | ||
300 g | Spetskål | |
300 g | Potatis | |
300 g | Morötter | |
1 krm | Svartpeppar | |
250 g | Brysselkål | |
0,5 tsk | Salt | |
300 g | Jordärtskocka | |
1 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Grillost | ||
1 st | Ägg | |
500 g | Halloumi | |
2 dl | Panko | |
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Citronpeppar | |
4 g | Alger | |
Tångpärlesås | ||
50 g | Tångpärlor Citron | |
0,5 st | Dill - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Citron - Eko | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Grönsaker: Skala alla rotfrukter och skär i bitar. Skala och riv vitlök. Blanda samman rotfrukterna med vitlök och olja på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20-25 min.
Skölj spetskål och brysselkål. Skär spetskålen i stora bitar och halvera brysselkålen. Ta ut grönsakerna ur ugnen och tillsätt spetskålen och brysselkålen. Ringla lite extra olja över och rosta ytterligare i ca 10-15 min.
Tångpärlesås: Blanda creme fraiche med finhackad dill, rivet citronskal, tångpärlor och rapsolja. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
Grillost: Skär grillosten i stavar. Krydda med citronpeppar runt om.
Skär noribladen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med hälften av ströbrödet. Mixa till ett grovt smul och blanda med resten av ströbrödet på ett fat. Vispa upp ägget i en djup tallrik.
Vänd först grilloststavarna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek grillosten gyllene i ca 2-3 min på båda sidor.
Servera den noripanerade grillosten med ugnsrostade grönsaker och tångpärlesås.
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Citronpeppar 55g Santa Maria