Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bönröra (fuskbea) | ||
10 g | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Schalottenlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Dragon - torkad | |
380 g | Vita Bönor Naturella | |
0,5 msk | Vinäger | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
450 g | Morötter | |
0,25 dl | Vatten | |
240 g | Palsternacka | |
1 tsk | Salt | |
2 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rapsolja | |
800 g | Potatis Fast | |
300 g | Vegetariska Bitar |
Pytt: Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skala (om det behövs) potatis, morot och palsternacka. Skala rödlöken.
Tärna upp grönsakerna i tärningar (tänk på att potatis och rödlök blir klara snabbare än morot och palsternacka så ha morot och palsternacka i något mindre bitar).
Lägg allt i en bunke, häll över 0.5 msk olja, salt och svartpeppar. Rör runt så att alla bitar täcks med olja. Häll ut grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 25-30 minuter eller tills grönsakerna är klara. Ta ut plåten efter halva tiden och rör runt.
Stek under tiden vegobitarna i resten av oljan på medelvärme i cirka 10 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och 1 tsk torkad dragon. Häll över 0.25 dl vatten och låt koka in.
Bönröra: Häll av bönorna i en sil och skölj dem. Mixa bönorna till en slät kräm tillsammans med en riven vitlöksklyfta, torkad dragon, cirka 3 msk finhackad persilja, 0.5-1 tsk salt, vinäger och nymalen svartpeppar.
Skala och finhacka schalottenlök och blanda ner i bönröran.
Servering: Ta ut grönsakerna ur ugnen när de är klara och blanda med vegobitarna. Servera pytten tillsammans med bönröran.
Bild:
Julia Thielen
21,95 kr /st
1 Hushållssalt Med Jod Falksalt
33,25 kr /kg
199,09 kr /kg
91,80 kr /kg
998,53 kr /kg
3 772,22 kr /kg
84,78 kr /kg
77,90 kr /l
15,95 kr /kg
23,90 kr /kg
30,00 kr /kg
36,11 kr /l
19,98 kr /kg
114,92 kr /kg