Gå vidare till huvudinnehåll
Apelsin- och citronpaj
Hemmakock

Apelsin- och citronpaj

1 tEnkelt
159,65 kr
10 portioner 9,25 kr per portion
Apelsin- och citronpaj, ca 12 bitar.

1 dlStrösocker
1,5 dlCitron, ca 3 citroner
2 stÄgg
4 stApelsin
2 mskMajsstärkelse
100 gSmör
3 dlVispgrädde
200 gDigestive original
Instruktioner
1

1 sats blir cirka 12 bitar paj.

Tillagning:

Smält smöret. Mixa ihop kex och smör i en matberedare. Platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform. Ställ formen kallt.

Blanda ner saft från citronerna och apelsinerna i en kastrull tillsammans med socker och majsstärkelse. Riv skalet från en 1/3 av citronerna och hälften och apelsinerna och lägg i.

Separera äggen. Lägg äggulorna i en skål.

Koka upp apelsin- och citronblandningen under vispning. När den tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ den att svalna.

Sätt ugnen på 200°. När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i krämen.

Häll fyllningen i pajformen med kexbotten. Grädda pajen på nedersta falsen ca 20 min. Servera med lättvispad grädde.