Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Citron, ca 3 citroner | |
2 st | Ägg | |
4 st | Apelsin | |
2 msk | Majsstärkelse | |
100 g | Smör | |
3 dl | Vispgrädde | |
200 g | Digestive original |
1 sats blir cirka 12 bitar paj.
Tillagning:
Smält smöret. Mixa ihop kex och smör i en matberedare. Platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform. Ställ formen kallt.
Blanda ner saft från citronerna och apelsinerna i en kastrull tillsammans med socker och majsstärkelse. Riv skalet från en 1/3 av citronerna och hälften och apelsinerna och lägg i.
Separera äggen. Lägg äggulorna i en skål.
Koka upp apelsin- och citronblandningen under vispning. När den tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ den att svalna.
Sätt ugnen på 200°. När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i krämen.
Häll fyllningen i pajformen med kexbotten. Grädda pajen på nedersta falsen ca 20 min. Servera med lättvispad grädde.
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket