Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajskal | ||
2,5 msk | Vatten | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Grahamsmjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
125 g | Margarin Mjölkfritt | |
3 msk | Sesamfrö | |
Pajfyllning | ||
1 st | Purjolök | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
500 g | Färska champinjoner | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Chiliflakes | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Färsk bladspenat | |
2 klyfta | Vitlök | |
Garnering | ||
6 st | Körsbärstomater | |
6 st | Sparris Färsk | |
Vegansk äggstanning | ||
0,75 dl | Vetemjöl | |
2,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 tsk | Salt | |
100 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
0,5 dl | Havredryck Naturell | |
1 tsk | Paprikakrydda |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajskal: Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, sesamfrö och salt i en bunke. Lägg i kylskåpskallt margarin skuret i små bitar. Finfördela margarin med fingertopparna eller kör allt i en matberedare.
Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet ca 20 min.
Pajfyllning: Skölj och finhacka purjolök samt skala och finhacka vitlök. Putsa champinjoner och skär i kvartar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs purjolök och vitlök på medelvärme tills det mjuknat. Tillsätt champinjoner, höj värmen och stek tills all vätska försvunnit. Tillsätt färsk bladspenat och fräs med lök- och svampblandningen tills allt har mjuknat och vätskan är borta. Krydda med chiliflakes, paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Ställ åt sidan.
Vegansk äggstanning: Grovriv ost. Vispa ihop havregrädde och havredryck i en bunke. Tillsätt vetemjöl och vispa ordentligt till en slät smet. Krydda med paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Rör ned riven ost i blandningen.
Ta ut pajformen från kylen och nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugn i ca 10 min, tills det har fått lite färg. Fördela svamp- och spenatblandning jämt i det förgräddade pajskalet. Häll över vegansk äggstanning.
Garnera pajen med halverade körsbärstomater och grön sparris. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 iKaffe Barista Edition Havredryck 3% 1L Oatly