Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Kavring | |
Dekorering | ||
100 g | Rostbiff Pålägg | |
100 g | Rädisor | |
1 st | Persilja - färsk | |
Dekoreringscrème | ||
1 dl | Gräddfil | |
0,5 dl | Äkta Majonnäs | |
Fyllning | ||
200 g | Rostbiff Pålägg | |
200 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Gräddfil | |
Syltad rödlök | ||
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
2 st | Rödlök | |
3 msk | Vatten |
Skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull med balsamvinäger, socker och vatten. Låt puttra i 15 minuter, tills löken mjuknat och vätskan reducerat. Låt svalna.
Mosa ihop ost och gräddfil, smaksätt med svartpeppar.
Skiva kavringen på längden i 4-5 skivor. Lägg undan en tredjedel av den syltade löken till dekoration. Varva resten av rödlöken, ostcrème och rostbiff mellan brödskivorna. Avsluta med en brödskiva.
Blanda ihop dekoreringscrèmen och bred ut på tårtan. Plasta in och kyl i minst 4 timmar, gärna över natten.
Vid servering, lägg på syltad rödlök och rostbiff. Dekorera med persilja och rädisor.
Recept och
Bild:
Linnea Swärd
4 Grillad Rostbiff 80g Jakobsdals
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta