Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 st | Rödlök | |
200 g | Äggnudlar | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rapsolja | |
2 msk | Japansk soja | |
2 st | Lime | |
0,5 st | Zucchini | |
250 g | Broccoli | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
400 g | Morötter | |
250 g | Tofu | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Koriander - färsk | |
2 st | Ägg |
Nudelwok. Skala morötterna. Hyvla sedan långa remsor med en osthyvel eller potatisskalare. Skölj zucchinin och hyvla remsor på samma sätt. Skala och klyfta rödlöken. Skär broccolin i mindre buketter. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Skär tofun i tärningar.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och skölj sedan nudlarna med kallt vatten i ett durkslag.
Hetta upp rapsolja i en stek- eller wokpanna på hög värme. Woka tofu med chili och ingefära. Woka tills tofun fått en fin yta. Tillsätt morötter, zucchini, lök, broccoli och vitlök och woka i ytterligare några min. Tillsätt soja och saften från en halv lime.
Lägg i de kokta nudlarna och woka några min till.
Knäck äggen i en skål och vispa samman. Tillsätt de vispade äggen och rör om hela tiden, woka i ca 1 min. Salta och peppra efter smak.
Pressa över saften från en halv lime på den färdiga woken precis innan servering. Skär den andra limen i klyftor och grovhacka koriander.
Servera nudelwoken med limeklyftor och garnera rikligt med färsk koriander.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 458 kcal, 23 g protein, 12 g fett, 60 g kolhydrater
Bild:
Linnea Flink
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Tofu Naturell EKO 400g YiPin