Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Brynt smör | ||
100 g | Smör | |
Tillbehör | ||
700 g | Potatis | |
1 msk | Smör | |
2 st | Gul lök | |
150 g | Sugarsnaps | |
Fisk | ||
40 g | Persilja - färsk | |
1 msk | Smör | |
4 msk | Vetemjöl | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
600 g | Koljafile | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten.
Skala och skiva löken och skölj sugarsnapsen.
Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
Finhacka persiljan och blanda med mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölblandningen.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 3 min på båda sidor. Lägg över fisken på ett ugnsfast fat och håll varmt i ugnen.
Tillbehör: Torka ur pannan och stek löken i lite smör så att den blir genomskinlig. Tillsätt sugarsnapsen och låt de bli varma. Ta av från plattan.
Brynt smör: Smält smör i en kastrull. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en såsskål.
Servera koljan med kokt potatis, brynt smör och lökfräs.
Näringsvärde: 569 kcal. 38 g protein, 28 g fett, 39 g kolhydrater
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria