Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Vanliga morötter | |
Quesadillas | ||
120 g | Rökt Skinka | |
1 msk | Olivolja | |
6 st | Tortilla Wrap | |
1 msk | Smör | |
250 g | Mozzarellaost | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Soppa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Balsamvinäger | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
3 dl | Vatten | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 msk | Tomatpuré |
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök.
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg på medelvärme. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, buljong, basilika, oregano och vatten. Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.
Tillbehör: Skala och skär morötterna i stavar.
Quesadillas: Skär mozzarellan i tunna skivor. Fördela mozzarellaskivor och skinka på 3 av tortillabröden. Krydda med lite oregano och svartpeppar och några stänk olivolja. Lägg de andra tortillabröden över som ett lock och tryck ihop ordentligt.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite smör och olja. Stek tortillabröden gyllenbruna på båda sidor. Skär dem i trekanter.
Näringsvärde: Kcal: 524 Fett: 27 g Protein: 25 g Kolhydrater: 54 g
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt