Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
Mari Bergman

Asiatisk nudelsallad med krispig tofu

30 minMedel
305,90 kr
4 portioner 38,10 kr per portion
Krispig, knaprig, smakrik och fräsch! Den här rätten är verkligen en riktig höjdare - prova att laga den redan ikväll. Tofun tål hög värme så var inte rädd att steka på hög värme för att få riktigt bra krispighet.

Krispig tofu
1 tskChiliflakes
1 mskRapsolja
2 mskMajsstärkelse
1 tskSalt
200 gTofu
Nudelsallad
65 gFärsk bladspenat
100 gGlasnudlar
60 gSalladslök
200 gMorötter
1 krmSalt
0,5 stGurka
150 gSockerärta Färsk
Dressing
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskJapansk soja
2 mskFisksås - Asiatisk
1 tskChiliflakes
1 stLime
1 mskFärsk ingefära
0,5 stMynta - färsk
2 tskHonung Flytande
2 mskRapsolja
Topping
0,5 stLime
0,5 stMynta - färsk
1 dlJordnötter Rostade/Saltade
Instruktioner
1

Nudelsallad: Koka upp vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.

2

Skölj alla salladsingredienser. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.

3

Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.

4

Tofu: Blanda majsstärkelse, salt och chiliflakes i en djup tallrik. Tärna tofun vänd runt i kryddblandningen.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun krispig och gyllenbrun runt om i ca 5 min.

6

Topping: Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad.

7

Lägg upp nudelsalladen i fyra djupa skålar. Toppa med krispig tofu, jordnötter och myntablad.

Näringsvärde: 473 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir