Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad kycklinglårfilé med rostad potatissallad & spetspaprika
Hemmakock

Grillad kycklinglårfilé med rostad potatissallad & spetspaprika

30 minEnkelt
342,75 kr
4 portioner 50,17 kr per portion
Grillad kycklinglårfilé med rostad potatissallad & spetspaprika

800 gPotatis Fast
1 dlÄkta Majonnäs
2 mskOlivolja
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt
800 gMarinerad Kycklinglårfilé
4 stSalladslök
1 dlCornichons
2 mskDijonsenap
2 stSpetspaprika
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 stStjälkselleri
Instruktioner
1

Dela potatisen i 3x3 cm bitar. Rosta potatisen, vänd i olja i ugn på 225 grader tills den fått fin färg, ca 30 min. Salta & peppra. Grilla under tiden kycklingen och spetspaprikan. Pensla glaze på kycklingen vid slutet av grillningen. Var inte rädd att bränna skalet på paprikan svart. Det är lättare att dra av skalet när den är bränd.

Skiva salladslök och selleri tunt, grovhacka persilja och cornichons. Blanda samman den rostade potatisen med resten av ingredienserna till salladen och smaka av. Tillsätt 1/2 dl spad från cornichons-burken. Dela spetspaprikan i fyra delar, servera med den nygrillade kycklingen och salladen.