Hoppa till huvudinnehåll
Italienska burgare med pesto, mozzarella och bakade tomater
Mari Bergman

Italienska burgare med pesto, mozzarella och bakade tomater

40 minEnkelt
405,55 kr
4 portioner53,99 kr per portion
En härlig italiensk burgare med krämig mozzarella och ugnsbakade tomater. Ljuvliga smakkombinationer som verkligen gifter sig tillsammans. Vill du inte ugnsbaka tomaterna kan du självklart servera dem kalla precis som de är.

Burgare
1 stÄgg
1 tskSalt Fint
2 mskOlivolja
450 gNötfärs
0,5 stBasilika - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
70 gPesto Grön
125 gMozzarellaost
0,5 stIsbergssallat
280 gHamburgerbröd
Potatisklyftor
700 gPotatis Fast
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Ugnsbakade tomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
250 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatisklyftor: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugn i ca 30-40 min.

3

Ugnsbakade tomater: Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra efter smak. Rosta i ugnen under potatisen i ca 20 min.

4

Burgare: Lägg färsen i en bunke. Skölj och finhacka basilika och skala och riv vitlök. Blanda med färsen och tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om och forma 4 burgare med vattensköljda händer.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt burgarna steka klart i pannan i ca 7 min eller tills burgarna är helt genomstekta.

6

Tillbehör: Skölj salladen och riv loss 4 blad. Värm bröden i ugnen strax innan servering. Skär mozzarellan i 4 skivor.

7

Montering: Bred pesto på brödens undersida. Lägg på ett salladsblad, burgare, mozzarellaskiva och toppa med bakade tomater. Servera tillsammans med potatisklyftor.

Bild:

Sanna Livijn Wexell