Gå vidare till huvudinnehåll
5:2 Recept: "Saumon en papillote"

5:2 Recept: "Saumon en papillote"

30 minEnkelt
260,60 kr
4 portioner 60,83 kr per portion
Mättande och smal rätt med låg GI

2 stGul lök
0,5 stPersilja - färsk
4 stStjälkselleri
500 gLaxfilé Fryst
2 krmHavssalt
1 stCitron
8 stFärskpotatis
2 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Tina laxfiléerna genom att lägga dem i kylen på morgonen innan du åker till jobbet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka löken. Skär sellerin i mycket tunna skivor, gärna med en mandolin. Blanda selleri och lök med havssalt i en skål och låt stå medan du förbereder fisken.

Klipp 4 stora bitar av aluminiumfolie och lägg en laxfilé (torka filéerna med hushållspapper innan du lägger dem på aluminiumfolien) i mitten av varje bit. Lägg selleri och lök över fisken och strö över pressad citron och hackad persilja samt nymalen svartpeppar. Du kan även lägga i några skivor citron i varje paket om du vill.

Stäng aluminiumfolien till "paket" och lägg paketen på en plåt mitt i ugnen. Baka i 200 grader i ca 20 min. OBS! Paketen är väldigt varma när de är klara i ugnen, låt de gärna stå kvar i ca 5 min innan du tar ut dem!

Koka under tiden potatisarna.

Servera lax "paketen" på varje tallrik med varm färsk potatis. Selleri- och lökblandningen blir mjuk och saftig och ingen sås behövs. För de som håller 5:2 dieten begränsas potatismängden till 2 små färska potatisar per person.

Näringsvärde: 269 kcal per portion, Protein: 26 g, kolhydrat: 13 g, Fett: 13 g, Fiber: 3 g