Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
500 g | Tagliatelle | |
Höstgryta | ||
5 st | Enbär | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
1 st | Fläskfilé | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Lättöl max 2,8 % | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Vetemjöl | |
0,75 st | Purjolök | |
200 g | Kantareller Konserv | |
0,5 dl | Lingon | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
Sallad | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 msk | Vinäger | |
300 g | Vitkål | |
0,5 st | Rödlök | |
2 st | Äpple Golden Delicius | |
0,5 msk | Olivolja |
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Ta bort fett och senor från fläskfilén och skär den i strimlor. Hetta upp en stekpanna eller gryta och bryn strimlorna i smör. Krydda med salt och peppar och ta sedan upp fläskfilén och lägg över på en tallrik.
Rensa kantarellerna och skölj och strimla purjolöken. Stek kantarellerna gyllenbruna i lite nytt smör i stekpannan. Tillsätt purjolöken på slutet. Sikta mjölet över blandningen och rör om. Tillsätt öl, soja, krossade enbär, fond, lingon och grädde och låt det koka upp under omrörning. Lägg i köttet och låt det koka under lock i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skär vitkålen i små bitar och tärna äpplena. Finhacka rödlöken och blanda samman allting med lite olja och vinäger. Krydda med en nypa salt. Servera höstgrytan tillsammans med kokt pasta och kål- och äppelsallad.
Näringsvärde: 743 KCAL 38g Protein 31g Fett 71g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Golden Delicious Klass1