Gå vidare till huvudinnehåll
Timjanstekt kyckling med getostgratinerade rödbetor och persilja
Mari Bergman

Timjanstekt kyckling med getostgratinerade rödbetor och persilja

50 minEnkelt
200,80 kr
4 portioner33,97 kr per portion
Timjan, kyckling, getost och rödbetor. Klassiska och enkla smaker när de är som bäst. Mums!

Rödbetor
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 mskHonung Flytande
2 mskOlivolja
1 kgRödbetor Färsk
120 gGetost, Chevre
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
Kyckling
700 gKycklingfile Fryst
0,5 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskTimjan - torkad
1 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Rödbetor: Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Kyckling: Dela kycklingfiléerna och krydda med salt, peppar och timjan. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta och har fått fin gyllenbrun färg.

3

Rödbetor: Ta ut rödbetorna efter 30 min och klicka över yoghurt och smula över getost. Gratinera i ugnen ytterligare 5 min till yoghurten har smält och getosten är fint gyllene.

Lägg upp de gratinerade rödbetorna på ett fat och strö över finhackad persilja. Servera tillsammans med timjanstekt kyckling.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 600 kcal, 49 g protein, 31 g fett, 28 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell