Gå vidare till huvudinnehåll
Knaprig pekannötspaj
Hemmakock

Knaprig pekannötspaj

30 minEnkelt
155,80 kr
8 portioner 11,45 kr per portion
Ljummen len fyllning med knäckig smak och knapriga nötter är gott till kall vaniljglass. Receptet ger 8-10 bitar.

1 krmSalt
2,5 dlVetemjöl
1 mskVatten
125 gSmör
Fyllning
1 tskVaniljsocker
200 gPecannötter
2 mskSmör
1 krmSalt
3 dlRåsocker Strö
4 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, salt och tärnat smör till en smidig deg. Tillsätt kallt vatten och arbeta in det i degen.

2

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda cirka 10–12 minuter tills pajskalet fått lite färg. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.

3

Vispa ihop ägg, råsocker, salt och vaniljpulver. Rör i det smälta smöret.

4

Fördela smeten i pajskalet och arrangera nötterna ovanpå. Grädda i cirka 20 minuter tills smeten stannat.

5

Servera ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.

Receptet kommer från boken Country Cooking, Jill Johsson, Norstedts förlag