Gå vidare till huvudinnehåll
Mustig högrevsgryta med Melleruds
Mari Bergman

Mustig högrevsgryta med Melleruds

40 minEnkelt
275,20 kr
4 portioner 43,05 kr per portion
Värmande och välsmakande gryta med högrevsfärs, på under en timme! Denna mustiga gryta passar precis lika bra till vardag som till festligare tillfällen. Grytan kan med fördel lagas en dag i förväg.

Tillbehör
700 gPotatis Fast
Högrevsgryta
3 stLagerblad
33 clAlkoholfri öl
1 stGul lök
140 gBacon Tärnat
2 dlVatten
1 mskSmör
1 mskOlivolja
3 klyftaVitlök Vanlig
3 mskTomatpuré
300 gRotselleri
3 tskDijonsenap
400 gHögrevsfärs
300 gMorötter
4 mskKalvfond Buljong
250 gFärska champinjoner
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten ca 20 min.

2

Högrevsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och rotselleri. Skiva champinjonerna.

3

Hetta upp en gryta med olja och smör och bryn färs och bacon på hög värme i ca 2 min. Finfördela färsen ordentligt medan du steker. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och fräs ytterligare i 3-4 min under omrörning. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare i 2 min och låt svampen vattnas ur.

4

Tillsätt, Melleruds, vatten, tomatpuré, dijonsenap, lagerblad och köttfond. Rör om ordentligt och låt grytan sjuda i ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar från kvarn.

Servera högrevsgrytan med kokt potatis.

Näringsvärde: 614 kcal. 30 g protein, 32 g fett, 45 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell