Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
700 g | Potatis Fast | |
Högrevsgryta | ||
3 st | Lagerblad | |
33 cl | Alkoholfri öl | |
1 st | Gul lök | |
140 g | Bacon Tärnat | |
2 dl | Vatten | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Tomatpuré | |
300 g | Rotselleri | |
3 tsk | Dijonsenap | |
400 g | Högrevsfärs | |
300 g | Morötter | |
4 msk | Kalvfond Buljong | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten ca 20 min.
Högrevsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och rotselleri. Skiva champinjonerna.
Hetta upp en gryta med olja och smör och bryn färs och bacon på hög värme i ca 2 min. Finfördela färsen ordentligt medan du steker. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och fräs ytterligare i 3-4 min under omrörning. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare i 2 min och låt svampen vattnas ur.
Tillsätt, Melleruds, vatten, tomatpuré, dijonsenap, lagerblad och köttfond. Rör om ordentligt och låt grytan sjuda i ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar från kvarn.
Servera högrevsgrytan med kokt potatis.
Näringsvärde: 614 kcal. 30 g protein, 32 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria