Gå vidare till huvudinnehåll
Osso bucco på kycklinglår

Osso bucco på kycklinglår

1 tEnkelt
297,65 kr
4 portioner 46,42 kr per portion
Klassisk italiensk rätt med kyckling

0,5 mskSmör
5 klyftaVitlök Vanlig
2 dlKycklingfond
2,5 dlMatvete
2 dlMatlagningsvin Vitt
1 stLagerblad
0,5 dlVetemjöl
1 tskFlingsalt
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar
900 gKycklinglårfile
150 gStjälkselleri
1 stGul lök
1 stCitron
2 stMorötter
500 gKrossade Tomater
Instruktioner
1

Blanda samman mjöl, salt, och peppar för att sedan vända kycklinglåren i mjölblandningen. Stek kycklingen i smör på båda sidor, ta sedan upp dem ur pannan.

Skala och hacka lök och vitlök, skala morötterna och skiva dem. Ansa och strimla sellerin. Fräs allt hastigt i smör.

Tillsätt matlagningsvin, buljong, krossade tomater och lagerblad, låt koka samman och smaka av med salt och peppar.

Lägg ner kycklinglåren och låt puttra under lock i 30-35 minuter.

Koka matvetet enligt anvisningar.

Skölj all citron och torka av, riv av det gula skalet. fin hacka persiljan och vitlöken blanda samma allt och strö över grytan.

Servera med matvete.