Gå vidare till huvudinnehåll
Spättarullader i ugn med citron- och dillsås
Mari Bergman

Spättarullader i ugn med citron- och dillsås

20 minEnkelt
413,70 kr
4 portioner61,20 kr per portion
Det här är en lättlagad rätt som är perfekt att laga när middagen snabbt måste stå på bordet. Tips! Tina gärna fisken i kylen över natten.

Tillbehör
1 stSalladslök
700 gPotatis Fast
250 gBroccoli
Spättarullader
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
600 gRödspättafile
1 mskSmör
Citron- och dillsås
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 dlVatten
0,5 stDill - färsk
2 dlVispgrädde
1 mskFiskfond
0,5 mskSmör
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Tina spättafiléerna om du använder fryst.

2

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.

4

Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skala stammen och skär i skivor.

5

Spättarullader: Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 10 min.

6

Citron- och dillsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och fiskbuljong/fond och låt sjuda på svag värme i 7 min.

7

Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och citronsaft i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen.

8

Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.

Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Strimla salladslöken och toppa över fisken. Servera med potatis och broccoli vid sidan av.

Näringsvärde: 529 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 33 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer