Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad vitlök- och blomkålsmos med korv
Mari Bergman

Rostad vitlök- och blomkålsmos med korv

30 minEnkelt
174,25 kr
4 portioner33,36 kr per portion
Blomkålsmos är så gott och ett utmärkt alternativ till vanlig potatismos. Den här varianten är smaksatt med rostad vitlök som får en så mild och god smak när den blir mjuk i ugnen. Perfekt att servera till en smakrik korv.

Blomkålsmos
3 mskMellanmjölk
1 krmSalt Fint
1 stBlomkål Färsk
2 tskGrönsaksbuljong
50 gRiven Ost
1 krmSvartpeppar Malen
6 klyftaVitlök Vanlig
1 mskSmör
1 tskOlivolja
Tillbehör
150 gHaricot Verts Färsk
500 gBratwurst
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blomkålsmos: Lägg hela vitlöksklyftor med skal på i en liten ugnsfast form och gnid in dem i lite olja. Rosta vitlöken i ca 20 minuter.

3

Skär blomkålen i buketter och koka tillsammans med buljong och vatten så att det precis täcker i ca 15 minuter.

4

Tillbehör: Stek korven i lite olja i en varm stekpanna.

5

Blomkålsmos: Pilla bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna. Sila av vattnet från blomkålen och tillsätt vitlök och smör. Mixa samman med en stavmixer tills du får ett slätt mos. Tillsätt mjölk och riven ost och smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Värm haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

Servera ditt blomkålsmos med stekt korvish och haricots verts.

Näringsvärde: 550 kcal, 22 g protein, 39 g fett, 27 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell