Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Tomatpuré | |
100 g | Chilisås Original, (0,5 dl) | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Chilipeppar & -pulver | |
3 msk | Sirap Ljus | |
3 msk | Majsolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Senapsfrö |
Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan utan att den tar färg ca 3 minuter. Tillsätt senapsfrö och tomatpuré och fräs ca 1 minut. Tillsätt sirap och fräs ca 1 minut. Blanda i chilisås. Blanda i vattnet. Smaka av med vinäger, salt och chilipeppar. Sjud ca 5 minuter. 4–6 portioner.
Bild:
Eva Hildén Smith
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chili Explosion Kvarn 70g Santa Maria