Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Olivolja | |
1 msk | Bladpersilja - färsk | |
925 g | Kycklingfile | |
2 tsk | Chiliflakes | |
6 klyfta | Vitlök Färsk | |
6 st | Bakpotatis | |
2 st | Citron |
Blanda olivolja, vitlök, pressad citronsaft och citronskal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen. koka klyftorna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter, de ska vara nästan klara. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling. Stek i ugn 30-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria