Gå vidare till huvudinnehåll
Vårpyttipanna med stekt ägg och rödbetor
Mari Bergman

Vårpyttipanna med stekt ägg och rödbetor

30 minEnkelt
150,25 kr
4 portioner 28,74 kr per portion
Härligt vårlig pytt med klassiska tillbehör i form av rödbetor och stekt ägg.

Tillbehör
8 stÄgg
1 krmSalt
370 gRödbetor Skivade
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Pyttipanna
0,5 tskRosmarin - torkad
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 stGrön Paprika
500 gVanliga morötter
1 stGul lök
150 gSugarsnaps
1 krmSvartpeppar Malen
500 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pyttipanna: Skala och tärna potatis och morötter. Skala och grovhacka löken. Blanda samman på en plåt tillsammans med olja, rosmarin samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Skölj och tärna paprika och skölj och skär sugar snapsen i 1 cm breda bitar. Tillsätt paprika och sugarsnaps när det återstår 5 min av ugnstiden.

4

Tillbehör: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek äggen som du vill ha dem. Lättstekta eller vändstekta. Salta och peppra efter smak.

Servera din vårpyttipanna med stekt ägg och rödbetor.

Näringsvärde:461 kcal, 20 g protein, 19 g fett, 47 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell