Gå vidare till huvudinnehåll
Vegostroganoff med ris och sallad
Mari Bergman

Vegostroganoff med ris och sallad

30 minEnkelt
280,10 kr
4 portioner 32,31 kr per portion
En vegetarisk och lyxig version av den klassiska stroganoffen. Här med vegochorizo, soltorkade tomater och grädde. Servera med en fräsch sallad.

Vegostroganoff
0,5 stPersilja - färsk
3 dlVispgrädde
300 gVegetarisk Korv Chorizo
1 dlVatten
145 gSoltorkade Tomater
1 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskBasilika - torkad
1 tskGrönsaksfond
1 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 mskOlivolja
Tillbehör
1 stKvisttomater
1 stGurka
2 dlBasmatiris
0,5 stHuvudsallat
1 stRöd Paprika
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Vegostroganoff: Skiva korven och skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka de soltorkade tomaterna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek korv och lök några min. Krydda med basilika och tillsätt grädde, vatten, soltorkade tomater, buljong och tomatpuré. Krydda med salt och peppar och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer. Skölj och finhacka persiljan och strö över stroganoffen vid servering.

3

Tillbehör: Skölj och skär gurka, tomat och paprika i mindre bitar. Skölj och strimla salladen. Blanda samman i en skål.

Servera vegostroganoffen med ris och sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 783 kcal, 24 g protein, 49 g fett, 59 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell