Gå vidare till huvudinnehåll
Lammrullad fylld med feta
Hemmakock

Lammrullad fylld med feta

1 t 30 minEnkelt
552,65 kr
4 portioner 85,50 kr per portion
Lammrullad fylld med feta

Tillbehör
225 gSalladsmix
1,33 kgPotatis
933 gLammstek
0,25 stMynta - färsk
0,33 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar
100 gFetaost
0,25 stRosmarin - färsk
0,25 stOregano - färsk
0,25 stPersilja - färsk
2,66 klyftaVitlök
0,5 tskCitronjuice - råpressad
1 krmSalt
Instruktioner
1

Lägg bringan på en skärbräda. Skär bort huvuddelen av fettet. Gnid in citronsaften i köttet och salta och peppra. Mixa fetaost, vitlök, rosmarin, mynta, persilja, oregano och olivolja i en matberedare tills det blir en jämn smet. Bred smeten över köttet, rulla ihop och knyt samman med snöre.

Olja insidan av en långpanna med olivolja. Sätt ugnen på 175 C och ställ in köttet. Använd stektermometer. Låt stå i 30 minuter. Lägg därefter potatisarna i pannan. Salta, peppra och häll över lite olivolja. Låt stå i ytterligare ca 45 minuter. När köttet visar 68-70 C är det färdigt.

Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och servera med potatis och en krispig sallad.