Gå vidare till huvudinnehåll
Räktacos med en fruktig het salsa
Mia Troberg

Räktacos med en fruktig het salsa

30 minEnkelt
258,00 kr
4 portioner 34,40 kr per portion
Fräschare fredagsmys får man leta efter. Friska smaker blandas med lite hetta.

Het fruktsalsa med avokado
0,5 stGurka
2 stAvokado
1 krmSalt
0,5 stChilipeppar Röd
0,5 stLime
0,5 stAnanas Färsk
1 stRöd Paprika
Räktacos
1 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
1 mskLime
1 mskSweet Chili
1 stTacoskal Tubs Mini
1 tskSpiskummin
400 gRäkor Skalade
1 krmSalt
1,5 mskTomatpuré
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Börja med salsan: Skala och skär ananas i små bitar. Skär paprika, gurka och avokado i små bitar. Blanda allt i en bunke med pressad lime och finhackad röd chili. Smaka av med salt.

2

Blanda räkorna med spiskummin, sweet chili och limesaft. Hacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra lite.

3

Tillsätt tomatpuré, rör om och vänd sedan ner de marinerade räkorna. Låt alltsammans lite varmt, bara en minut eller så, annars blir räkorna sega. Häll upp i en skål.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 386,7 Protein (g) 24,3 Fett (g) 20,3 Kolhydrater (g) 24,6

Bild:

Susanna Livijn Wexell