Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Het fruktsalsa med avokado | ||
0,5 st | Gurka | |
2 st | Avokado | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Ananas Färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
Räktacos | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
1 msk | Lime | |
1 msk | Sweet Chili | |
1 st | Tacoskal Tubs Mini | |
1 tsk | Spiskummin | |
400 g | Räkor Skalade | |
1 krm | Salt | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Börja med salsan: Skala och skär ananas i små bitar. Skär paprika, gurka och avokado i små bitar. Blanda allt i en bunke med pressad lime och finhackad röd chili. Smaka av med salt.
Blanda räkorna med spiskummin, sweet chili och limesaft. Hacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra lite.
Tillsätt tomatpuré, rör om och vänd sedan ner de marinerade räkorna. Låt alltsammans lite varmt, bara en minut eller så, annars blir räkorna sega. Häll upp i en skål.
Näringsinnehåll: Energi (kcal) 386,7 Protein (g) 24,3 Fett (g) 20,3 Kolhydrater (g) 24,6
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria