Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk chokladkaka med bär
Carina Hejde

Vegansk chokladkaka med bär

30 minMedel
500,20 kr
10 portioner 20,32 kr per portion
En ljuvligt god chokladkaka som både är laktos- och glutenfri. Toppa kakan med dina favoritbär och servera eventuellt med lite vispad kokosgrädde. Mums!

Botten
1 mskKokosolja
1 krmFlingsalt
400 gDadlar Färska, (8 st)
30 gVegansk choklad
165 gSötmandel Naturell, (2,5 dl)
Fyllning
100 gVegansk choklad
1 tskFlingsalt
0,5 dlKokosolja
2,5 dlKokosgrädde
400 gDadlar Färska, (8 st)
1 krmVaniljextrakt
Instruktioner
1

Botten: Kärna ur dadlarna. Om de inte är mjuka, blötlägg de i varmt vatten i 10 min.

2

Mixa de urkärnade dadlarna med mandlarna i en matberedare så att det blir en finfördelad massa.

3

Smält chokladen med kokosoljan i en kastrull. Mixa ner den smälta chokladblandningen med dadelmassan. Tillsätt flingsalt och mixa lite till.

4

Tryck ut massan i en springform med avtagbar kant så att det blir en jämn botten. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

5

Fyllning: Värm kokosgrädde, choklad och kokosolja i en kastrull så att chokladen smälter. Häll blandningen i en matberedare och tillsätt urkärnade dadlar, vaniljextrakt och flingsalt. Mixa tills du får en helt slät massa.

6

Ta ut bottnen ur kylen och fyll den med chokladfyllningen. Ställ in kakan i kylen i ca 2 timmar så att den stelnar.

7

Vid servering, toppa kakan med färska bär och/eller hackade nötter. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde.

Recept och styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir