Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
1 msk | Kokosolja | |
1 krm | Flingsalt | |
400 g | Dadlar Färska, (8 st) | |
30 g | Vegansk choklad | |
165 g | Sötmandel Naturell, (2,5 dl) | |
Fyllning | ||
100 g | Vegansk choklad | |
1 tsk | Flingsalt | |
0,5 dl | Kokosolja | |
2,5 dl | Kokosgrädde | |
400 g | Dadlar Färska, (8 st) | |
1 krm | Vaniljextrakt |
Botten: Kärna ur dadlarna. Om de inte är mjuka, blötlägg de i varmt vatten i 10 min.
Mixa de urkärnade dadlarna med mandlarna i en matberedare så att det blir en finfördelad massa.
Smält chokladen med kokosoljan i en kastrull. Mixa ner den smälta chokladblandningen med dadelmassan. Tillsätt flingsalt och mixa lite till.
Tryck ut massan i en springform med avtagbar kant så att det blir en jämn botten. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Värm kokosgrädde, choklad och kokosolja i en kastrull så att chokladen smälter. Häll blandningen i en matberedare och tillsätt urkärnade dadlar, vaniljextrakt och flingsalt. Mixa tills du får en helt slät massa.
Ta ut bottnen ur kylen och fyll den med chokladfyllningen. Ställ in kakan i kylen i ca 2 timmar så att den stelnar.
Vid servering, toppa kakan med färska bär och/eller hackade nötter. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde.
Recept och styling: Carina Hejde
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Vanilj Extract 100ml LittlePod