Gå vidare till huvudinnehåll
Knäckig rabarberpaj
Mari Bergman

Knäckig rabarberpaj

1 tEnkelt
154,65 kr
8 portioner 9,07 kr per portion
Saftig, knäckig, syrlig och söt paj på färska rabarber. Pajen är glutenfri och serveras bäst med vaniljsås eller vaniljglass.

Fyllning
600 gFärsk rabarber
1 krmIngefära Malen
0,5 mskPotatismjöl
1 krmKardemumma Mald
1 dlStrösocker
Pajdeg
200 gSmör
2,5 dlRismjöl
3 dlHavregryn
1,5 dlStrösocker
0,5 dlSirap Ljus
1 krmSalt
1 tskBakpulver
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fyllning: Skiva rabarberna och blanda med socker, kardemumma, ingefära och potatismjöl i en bunke och lägg sedan fyllningen i botten av en pajform.

3

Pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.

4

Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.

5

Klicka ut smeten jämnt fördelat över rabarberna i formen.

6

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Bild:

Susanna Blåvarg