Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
30 g | Frysta blandade örter | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
250 g | Kvarg 10 procent | |
500 g | Ärtor | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
7 dl | Vatten |
Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningarna i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna, lök och timjan. Låt det koka ca 5 minuter. Mixa soppan och tillsätt grädden. Låt det koka upp. Blanda kesella, pressad vitlök och örter. Servera soppan med en klick örtröra. Ett färskt bröd till eller en gratinerad osttoast är att rekommendera. Soppan funkar även som en liten förrätt. I orginalreceptet "Créme Ninon" hälls lite mousserande vin i soppan precis före serveringen!
1 Frysta Italienska Örter Findus
1 Kesella Naturell 10% 250g Arla