Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
1 st | Gräslök - färsk | |
250 g | Edamamebönor | |
125 g | Rädisor | |
62 g | Salladslök | |
6 st | Ägg | |
Från ditt skafferi | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Mjölk | |
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja |
Vispa ihop ägg, mjölk, 0,5 tsk salt och 2 krm peppar till en äggstanning.
Värm olja i en stekpanna och tillsätt äggstanningen i pannan. Dra med en gaffel längs sidorna in mot mitten för att få en luftig omelett. Sänk värmen och låt omeletten steka klart i ca 5-10 min.
Strimla salladslöken, skiva rädisorna och finhacka gräslöken. Blanda samman med tinade sojabönor i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt hälften av grönsaksblandningen över omeletten. Vik ihop omeletten och ta av från plattan.
Fördela resten av grönsaksblandningen på ett fat och ringla över lite olja och balsamvinäger. Lägg omeletten över grönsakerna och servera.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria