Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Persilja - färsk | |
25 g | Smör | |
1 kg | Hummer | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Citron - Eko | |
20 g | Machesallat | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Flingsalt |
Värm ugnen till 200 grader.
Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.
Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost och flingsalt i en skål.
Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på plåten. Klicka över smör och gratinera i ugn i 12-15 min.
Lägg upp de gratinerade humrarna på ett fat eller på tallrikar. Riv över lite extra parmesanost och dekorera med machésallad och citronklyftor.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt