Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
150 g | Haricot Verts Färsk | |
3 dl | Basmatiris | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Färsk ingefära | |
Zataykyckling | ||
1 tsk | Salt | |
3 st | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Rapsolja | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Honung Flytande | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1,5 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
2 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
600 g | Kycklingfile Fryst |
Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet.
Tillbehör: Skala och riv hela ingefäran, eller mixa den i en liten matberedare. Blanda 1 ½ msk av ingefäran med haricots vertsen i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna. Sätt in i ugnen i ca 15 min tills de har fått en fin gyllenbrun yta.
Zataykyckling: Finhacka 3 vitlöksklyftor och 3 cm chili och blanda med 2 msk ingefära i en skål. (Vill du ha den mer spicy tar du bara lite mer chili).
Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en panna med lite olja och fräs kycklingen tillsammans med vitlök, ingefära, chili och salt.
Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelat och tillsätt till kycklingen.
Fräs runt och tillsätt kokosmjölk, honung och soja.Låt det stå och puttra på medelvärme ca 5 min ochservera tillsammans med ris och haricots verts.
Marie Bergman
Näringsvärde per portion: 878 kcal 52 g protein 49 g fett 51 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Jordnötter Salta 275g Estrella