Gå vidare till huvudinnehåll
Snabblagad fish and chips
Mari Bergman

Snabblagad fish and chips

40 minEnkelt
256,70 kr
4 portioner 32,14 kr per portion
Med färdigpanerade fiskfiléer har du en riktig höjdare på bordet på nolltid. Potatisen till chipsen kan med fördel skäras i stavar i förväg och förvaras i en skål med vatten i kylen.

Chips
2 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
4 stBakpotatis
1 tskFlingsalt
Tillbehör
1 stKrispsallat
2 mskCitron
Remouladsås
1 krmSvartpeppar
1 dlPickles
1 tskDijonsenap
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stDill - färsk
2 mskCitron
1 mskMajonnäs
2 krmSalt
Fish
1 mskOlivolja
450 gFiskpinnar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Chips: Tvätta potatisen noga. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.

3

Blanda potatisen i en bunke med oljan. Sprid ut potatisstavarna på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i ca 30 min. eller tills potatisen har fått fin gyllene färg. Salta efter smak.

4

Remouladsås: Blanda creme fraichen och majonnäs i en bunke. Finhacka pickles och dill och blanda med creme fraicheröran. Smaka av med citronsaft, dijonsenap, salt och peppar.

5

Fish: Stek fiskfiléerna i olja gyllene på båda sidor.

6

Servera gärna i en strut av tidningspapper eller lägg upp fisk, chips, sås, salladsblad och citronklyftor på tallrikar.

Bild:

Nurlan Emir