Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Örtsås | ||
0,5 st | Citron | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Potatis | ||
1 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
1 tsk | Salt | |
Lax | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk laxfilé |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med yoghurt, citronskal- och saft. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Tillbehör: Skölj och dela broccolin i små buketter. Koka dem i lite saltat vatten ca 30 sek-1 min. Sila av vattnet och lägg upp buketterna i en skål.
Servera den stekta laxen med rostad potatis, örtsås och broccoli.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 515 kcal, 35 g protein, 27 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt