Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Surkål | ||
3 msk | Vitvinsvinäger | |
500 g | Vitkål | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 tsk | Kummin | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
4 st | Enbär | |
1 st | Äpple Royal Gala | |
Tillbehör | ||
2 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
4 st | Ägg | |
800 g | Potatis Fast | |
4 msk | Senap | |
480 g | Chorizo | |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och tärna potatisen. Lägg potatistärningarna i en ugnsfast form. Tillsätt 2 msk olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min.
Surkål: Skiva vitkålen tunt och skölj den. Skölj och riv äpplet och skala och skiva den gula löken tunt. Finhacka enbären. Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Skölj och finhacka dillen och tillsätt till surkålen.
Korv: Hetta upp en panna med lite olja. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta. Lägg över korvarna i ugnen så att de håller värmen. Stek 4 ägg i lite olja så som du vill ha dem.
Servera chorizon med ugnsrostad potatis, stekt ägg, surkål och senap.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 693 Fett: 41 g Protein: 30 g Kolhydrater: 47 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1