Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesanbiffar med tzatziki och ugnsgrönsaker
Mari Bergman

Parmesanbiffar med tzatziki och ugnsgrönsaker

45 minEnkelt
321,65 kr
4 portioner 41,10 kr per portion
Härliga vegobiffar som håller dig mätt länge. Rotfrukterna kan bytas ut till det du har hemma. Smaklig spis!

Rostade ugnsgrönsaker
250 gPotatis
1 krmSalt
2 gMorötter
2 mskOlivolja
Biffar
1 stBasilika - fryst
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskMajsstärkelse
2 stÄgg
1 tskSalt
2 mskOlivolja
800 gVita Bönor
150 gParmesanost
Tillbehör
1 krmSalt
250 gHaricot Verts
Tzatziki
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
1 stPaprika
0,5 stGurka
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 stVanliga Tomater
Instruktioner
1

Tzatziki: Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Ta bort kärnhuset ur tomat och paprika och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda grönsakstärningarna i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

2

Rostade rotfrukter: Skala och skiva morötter och potatis tunt, använd gärna mandolin om du har. Lägg slantarna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Biffar: Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Sila av bönorna och skölj dem i kallt vatten.

4

Mixa bönorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg på en tallrik.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min. Lägg över dem i en ugnsfast form och håll de varma i ugnen.

6

Tillbehör: Förväll haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och servera till biffarna, tzatzikin och de rostade rotfrukterna.

Näringsvärde: Kcal: 712, Fett: 30 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 68 g.

Bild:

Linnea Swärd