Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,2 dl | Riven Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
40 g | Färsk bladspenat | |
1 msk | Persilja - färsk | |
30 g | Soltorkade Tomater | |
320 g | Handskalade Räkor | |
0,5 msk | Italiensk Salladskrydda | |
30 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
30 ml | Vitt vin | |
140 ml | Vispgrädde | |
Servering | ||
220 g | Sparris Grön |
Smörstek vitlök och lök gyllene i en stor stekpanna.
Lägg i räkorna och stek ett par minuter på varje sida om de är råa. De ska bli ljusrosa men inte överstekas – då blir de torra och tråkiga.
Ta upp räkorna men låt löken ligga kvar i pannan. Färdigkokta räkor ska bara ner i såsen efter nästa steg.
Häll i grädde, vin, finhackade soltorkade tomater och kryddor. Koka upp.
Rör i parmesan och sänk värmen. Sjud några minuter till lagom konsistens.
Lägg i persilja, spenat och räkor och låt puttra tills allt är genomvarmt igen.
Skölj, ansa och dela sparrisen. Koka några minuter i lättsaltat vatten och servera till räkorna.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt