Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 dl | Ris | |
Fläskkotletter | ||
1 msk | Olivolja | |
700 g | Fläskkotlett | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Kålsallad | ||
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
30 g | Mandlar | |
300 g | Rödkål Färsk | |
200 g | Vanliga morötter | |
Dressing | ||
1 msk | Sesamolja | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Rapsolja | |
2 msk | Japansk soja | |
1 st | Lime | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kålsallad: Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skala och riv morötterna och skölj och strimla sugarsnaps. Skölj och finhacka persiljan och blanda samman allt i en skål.
Dressing: Blanda ihop rapsolja, sesamolja, soja, fisksås, honung samt skal- och limesaft i en skål. Skala och riv ingefära och vitlök och tillsätt till dressing. Krydda med chiliflakes.
Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna i ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt de steka klart i pannan.
Kålsallad: Tillsätt dressingen till kålsalladen och blanda om ordentligt. Lägg upp på ett fat och strö över hackade mandlar.
Servera fläskkotletterna med ris och asiatisk kålsallad.
Näringsvärde: 582 kcal. 47 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant