Gå vidare till huvudinnehåll
Kalv med ärtor

Kalv med ärtor

2 tEnkelt
120,25 kr
4 portioner11,60 kr per portion
Kalv med ärtor

1 krmSvartpeppar
1,33 stGul lök
350 gGröna Ärtor Frysta
0,66 kgKalvfilé
0,83 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 tskSalt Fint
0,25 stPersilja - färsk
2,66 stVanliga Tomater
0,66 stLagerblad
1,5 stMorötter
1,5 mskVetemjöl
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Blanda salt och peppar med mjölet. Skär köttet i små bitar och vänd det i mjölet. Värm upp oljan i en panna och bryn köttet. Tillsätt rivna morötter och finhackad lök och fortsätt att fräsa. Tillsätt först vin och sedan tomater, som skalats och körts i en matberedare, persilja, lagerblad, salt och peppar och täck med vatten. Låt köttet sjuda i ca 1 timme tills det blir nästan klart. Tillsätt ärtorna och låt koka i ytterligare 15 minuter.