Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
1,33 st | Gul lök | |
350 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,66 kg | Kalvfilé | |
0,83 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 tsk | Salt | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
2,66 st | Vanliga Tomater | |
0,66 st | Lagerblad | |
1,5 st | Morötter | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
1 msk | Olivolja |
Blanda salt och peppar med mjölet. Skär köttet i små bitar och vänd det i mjölet. Värm upp oljan i en panna och bryn köttet. Tillsätt rivna morötter och finhackad lök och fortsätt att fräsa. Tillsätt först vin och sedan tomater, som skalats och körts i en matberedare, persilja, lagerblad, salt och peppar och täck med vatten. Låt köttet sjuda i ca 1 timme tills det blir nästan klart. Tillsätt ärtorna och låt koka i ytterligare 15 minuter.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt